Om oss

Välkommen till en sida som är skapad av byggare och som vänder sig till dig som planerar att bygga nytt, bygga om eller renovera i din bostad. Vi kommer att skriva om vanliga, enkla projekt såväl som om lite större, mer avancerade sådana.

Utöver detta kommer vi även att titta närmare på olika byggregler och när du exempelvis behöver ett bygglov – och när du kan bygga med endast en bygganmälan inlämnad till Byggnadsnämnden.

Vi kommer även att lägga en stor vikt på det faktum att många projekt kräver en professionell hand. Att man själv vill bygga är naturligt sett till kostnaden, men frågan är om man egentligen tjänar på det? Vår erfarenhet är den att många skulle tjäna på att direkt anlita professionella hantverkare snarare än att bygga själv, bygga fel och därmed också tvingas börja om – till högre kostnader. Vi ska gå igenom projekt som faller in under dessa ramar.

Fokus kommer dock att läggas primärt på att ge dig som läsare goda råd, tips och fakta om olika projekt. Vi vill vara en slags virtuell mentor som tar dig säkert från punkt A till punkt B. Välkommen!