Kategorier
Byggställning

Byggställningar Stockholm – vanliga frågor och svar 

I den här texten tänkte vi ge lite mer information om byggställningar i Stockholm. Detta sker genom att vi svarar på den vanligaste frågorna i ämnet och att våra svar förhoppningsvis ger dig nya kunskaper – samt en massa matnyttiga tips och råd. 

Här nedan kommer frågorna och svaren: 

När måste byggställningar i Stockholm användas? 

Om det är en arbetsplats det handlar om så måste man ha byggställningar i Stockholm så fort ett arbete ska utföras på en höjd över två meter. Dessa regler kommer från Arbetsmiljöverket och är skapade i syfte att öka säkerheten på svenska byggarbetsplatser. 

Behövs verkligen byggställningar i Stockholm? 

Ja, definitivt. Trots att man använder sig av byggställningar och trots att dessa regler finns så sker det ändå olyckor. Det visar på vikten av ett säkerhetstänk och det visar också, dessvärre, på en annan viktig faktor då det kommer till byggställningar. Att använda sådana är en sak – men att även se till att monteras korrekt är en helt annan. Tyvärr så sker fusk vad gäller det senare och vi kan inte nog poängtera vikten av rätt företag och partner inom ställningsbyggande i Stockholm! 

Måste jag som privatperson använda en byggställning? 

Nej, du berörs inte av samma regler som byggarbetare – men däremot så blir ett eventuellt fall från taket lika farligt för dig, eller hur? Vi skulle definitivt råda dig att hyra en ställning för ditt projekt. Utöver att det blir säkrare så blir det även roligare och mer effektivt. 

En sak att tillägga är även detta: om du ska måla om huset och anlitar en målare så blir det en arbetsplats – och då måste alltså en byggställning finnas. Väljer du totalentreprenad så är det däremot målaren som ansvarar för att byggnadsställningar i Stockholm finns. Det är värt att tänka på och att välja den typen av entreprenad kan definitivt vara en bra lösning.