Kategorier
Bygg

Konsten att riva hus rätt i Stockholm

När man tänker på att riva ett hus i Stockholm så är troligen total förstörelse det som kommer upp. Men det är en konst att riva ett hus på rätt sätt.

För många kan det klia i fingrarna när man hör talas om att ett hus ska rivas. Tankar går direkt till en slägga, eller en maskin, som bara vräker sig mot husväggarna så att stickor och spån ryker. Men det är ganska sällan som hus rivs på det sättet. Istället är det en mycket kontrollerad åtgärd att riva ett hus i Stockholm.

Om man ska riva ett hus så måste man alltid ta hänsyn till omgivningen. Man ska inte sköta rivningen så att något material, eller damm, kan spridas till grannar och övrig omgivning. Det kan även vara så att man vill behålla vissa delar av huset. Eller att man vill återanvända material som finns i huset.

Riva hus som yrke i Stockholm

Att riva hus är så pass vanligt i stora städer som Stockholm, att man har företag som specialiserat sig på detta. Man åker helt enkelt omkring och utför rivningsarbeten av olika slag. Det kan vara ett tak som ska läggas om, kök som ska byggas om eller ett badrum som behöver fräschas upp.

Det kan även vara hela hus som ska rivas för att lämna plats åt något nytt. Men även där tar man isär huset på ett mycket försiktigt och noggrant sätt. Om inte annat så för att allt avfall ska sorteras på ett korrekt sätt.