Kategorier
Rör

Rörinspektion Stockholm – en viktig del av underhållet 

Som BRF och som fastighetsägare så använder man sig av en partner för förvaltning av fastigheterna och för det löpande underhållet. Det innebär att ansvaret skjuts över till denne och att företaget inspekterar, reparerar och planerar för framtida åtgärder – allt med syfte att spara pengar på sikt och att komma undan de dyra, akuta skadorna. 

Som villaägare har du inte den lyxen. Istället är det du som tar ansvar och som planerar för framtida ingrepp, renoveringar och reparationer i din villa. En detalj som ofta glöms bort i detta handlar om rör och ledningar på insidan av huset. Att man glömmer dessa ligger lite i sakens natur – du ser dem inte – men det handlar om att det också kan skapa enorma problem.

R Ett vattenrör som brister eller springer läck innebär en vattenskada och med detta kommer också höga kostnader och ett problem som tar lång tid att lösa. Ett enkelt sätt att skapa trygghet i denna fråga är att kontakta ett företag för en rörinspektion i Stockholm

En rörinspektion skapar trygghet 

En rörinspektion innebär att man kontrollerar alla rör och alla ledningar med hjälp av kameror. Denna moderna teknik möjliggör att man på djupet kan kontrollera skick och status och att man också i och med detta direkt kan sätta in åtgärder om någonting visar sig hålla en sämre kvalitet än det borde. 

Baserat på detta så blir en rörinspektion i Stockholm en slags försäkring för dig som villaägare och det handlar om en väldigt blygsam kostnad som ska ses som en riktigt bra investering. Det finns emellertid också saker att tänka på. Vi går igenom några av dessa här nedan: 

  • Rätt företag. Ta alltid in offerter och ställ dessa mot varandra. Se över exempelvis erfarenhet och utbildning innan du går vidare. Var noga med referenser också. Finns det inga sådana? Gå vidare med en annan firma! 
  • Åtgärder. Vilka åtgärder rekommenderas om det skulle finnas problem? Handlar det om en spolning av stammarna – eller rekommenderas ett stambyte? Det senare bör du alltid ta in en extra åsikt om. I vissa fall kan ett stambyte vara nödvändigt, men tyvärr så sätter många detta i system och vill tjäna pengar. En billigare relining kan vara ett fullgott alternativ.