Kategorier
Dränering

Dränering i Eskilstuna – undvik fuktskador

Äldre hus är inte alltid att lita på. Även om de en gång i tiden byggts korrekt, kan fukt uppkomma. En firma som kan dränering i Eskilstuna löser problemet.

Att ett hus byggts efter alla konstens regler är ingen garanti för att problem med exempelvis fukt inte kan uppkomma. Kring huset kan det finnas beläggning med asfalt eller ogenomträngligt gräs. Om lutningen mot huset är fel kan regnvatten och smält snö enkelt ta sig in genom sprickor i grunden. Källarväggarna blir allt fuktigare och till slut uppkommer mögel.

Mögel är inte hälsosamt vare sig för människor eller för saker som finns i huset. Orsakerna till mögelbildning måste elimineras. Och de kan vara flera. För att förhindra fukt kunde en källarvägg bli bestruken med tjära. Men om schakten fylldes med allehanda bråten som stenar och brädor kan väggen få skavsår, där fukt tränger in.

Åtgärder vid dränering i Eskilstuna

Åsa och Per har köpt en äldre villa vid kanten av Mälaren. De har flyttat in i huset och i källaren förvarar de sina sommarkläder. När de på vårkanten plockar upp kläderna luktar de en aning unkna. “Det verkar som att vi har fukt i källaren”, säger Åsa. “Besiktningsmannen som undersökte huset mot dolda fel nämnde inget om det”, fortsätter hon. Per blir varken panikslagen eller förvånad utan kontaktar ett företag som sysslar med att dränera i Eskilstuna.

En expert på dränering kommer på besök. “Förmodligen är dräneringen runt huset inte den bästa, men vad kan ni göra åt saken?” frågar Per. “Vi får gå systematiskt tillväga och börja med att gräva runt huset” svarar experten. “När det är gjort får vi lägga en dräneringsmatta mot källarväggen som leder allt vatten ner till dräneringsrören längst ner vid bottenplattan”, fortsätter han. “Och de befintliga dräneringsrören är säkert skadade och måste bytas ut mot nya”.