Kategorier
Bygg

Vad kostar det att hyra ställning i Stockholm?

Det är alltid svårt att säga vad det kostar att hyra ställning i Stockholm eftersom priset är beroende på vilken typ av ställning och vilken kvalitet det är.

Om man som privatperson ska måla om ett hus ska man resonera på samma sätt som en yrkesarbetande målare gör. Detta innebär att man ska rätta sig efter Arbetsmiljöverkets föreskrifter om arbete på hög höjd. Dessa föreskrifter kräver att den som arbetar på en höjd av 2 meter eller mer ska använda en byggställning. Att falla från dessa höjder kan orsaka stora skador med invaliditet eller, om det vill sig riktigt illa, dödsfall som konsekvens.

Ska man bara måla om sitt hus under ett par veckor kan det räcka med att man hyr en byggställning. Företag som arbetar med att hyra ut eller att sälja byggställningar kan då hjälpa till att rekommendera den ställning som är mest lämpad för ändamålet. Man levererar ställningen och kan hjälpa till med montering. Vilken ställning man väljer beror dels på omständigheterna men också på hur mycket man är beredd att investera.

Att välja rätt ställning för att måla om en villa

Ska man måla om en villa eller annan mindre byggnad så kan det ibland räcka med en rullställning. Fördelen med en rullställning är att den är lätt att flytta men den kräver samtidigt ett plant och hårt underlag. Rullställningen vilar på fyra låsbara hjul. Dessa hjul måste alltid vara låsta när ställningen används. Man får inte flytta ställningen om någon står på den.

Som privatperson får man lov att montera en rullställning själv men det är en fördel att överlåta monteringen till den som man hyrt sin byggnads­ställning i Stockholm från. Detta kan visserligen medföra en extra kostnad men man vet då samtidigt att ställningen är korrekt monterad vilket är en trygghet.