Kategorier
Bygg

Gör rivningen till ett säkert projekt i Göteborg

Har ni en byggnad som står i vägen? Få hjälp med rivning av den på ett säkert sätt. Det finns flera företag i Göteborg som är proffs på att riva byggnader.

Det är lätt att i sin fantasi se sig själv stå där med en slägga och slå ned väggarna, en efter en. Kraset som hörs när det spricker och energin som kommer ut med kraften man lägger i slaget. Det räcker att man ser det på film, så tycker man att det är en härlig känsla, en känsla man vill uppleva. Tyvärr är det en aktivitet som är förknippad med risker.

I det verkliga livet behöver man tänka på säkerheten. Där finns ingen bakom kulisserna som ser till så att ingen kommer till skada. Skulle man ställa sig och börja slå ned en vägg, utan ett säkerhetstänk, så kan det sluta riktigt illa. Därför låter du ett företag sköta din rivning av bostad, bro eller vad det nu kan vara.

Att tänka på inför rivning

Första steget är att kolla om du behöver rivningslov för det du ska riva. Det bästa är att ta kontakt med din kommun för att få ett svar på det. Det kan bero på om det finns en detaljplan, men även om det finns särskilda bestämmelser för just den platsen.

Det andra steget är såklart att hitta ett företag i Göteborg som kan göra det åt dig. De ska ha kunskapen om hur man gör en rivning på ett säkert vis.

Läs mer om rivning på denna sida: rivninggöteborg.nu