Kategorier
Kök

Med en måttbeställd bänkskiva blir köket perfekt

Hittar ni inte rätt bänkskiva till köket? Med en måttbeställd bänkskiva av sten, laminat eller rostfritt stål slipper man kompromissa och köket blir perfekt.

Ett kök kan se ut på många olika sätt men det är viktigt att det också är funktionellt och har en bänkskiva. Bäst blir det om bänkskivan både är snygg och matchar köksinredningen men också praktisk och tålig. Laminat, sten och rostfritt stål är alla bra material för en bänkskiva och de går dessutom att måttbeställa.

Vilket material man ska välja beror till stor del på vad man tycker är snyggt och passar med köket. Rostfritt stål och laminat är båda underhållsfritt till skillnad från en bänkskiva i marmor eller kalksten som behöver behandlas. Detta eftersom de båda är mjuka stensorter som är känsliga för syra och kan få fläckar av exempelvis citron, vinäger och vin. Men att behandla en stenskiva är enkelt och går snabbt.

En måttbeställd bänkskiva behöver inte kosta extra

Ett kök planerar man ofta efter yta och de olika behov man har. Det gör också att arbetsytan sällan har standardmått. Särskilt inte om man bor i ett lite äldre hus. Men att hitta en bänkskiva som passar är ändå inte särskilt svårt. Man kan få tag på en måttbeställd bänkskiva hos de flesta köksvaruhus utan att det kostar extra.

Däremot kan priset på de olika materialen variera mellan olika köksbutiker. Vill man ha en bänkskiva i sten eller rostfritt stål till sitt kök brukar det löna sig att också jämföra priser mellan olika butiker. Ofta kan man enkelt be om ett kostnadsförslag via deras respektive hemsidor.