Kategorier
Fönster

Fönsterbyte en ren besparingsåtgärd för BRF med gamla fönster

Fönsterbyte för en BRF är inte så besvärligt. Och det kan finnas mycket pengar att spara på att sluta upp med att elda för kråkorna. Gamla fönster läcker värme.

Det finns all anledning att se över fönstren i en bostadsrättsförening. Gamla fönster riskerar inte bara att gå sönder på grund av slitage. De innebär också att en stor mängd värme försvinner ut genom de tunna fönsterglasen. Du har väl hört talas om talesättet “att elda för kråkorna”?

I dagens ekonomi finns inget utrymme för att slösa på energi på det sättet. Utslaget på några år kommer det sannolikt bli billigare att byta till fönster med energiglas, än att fortsätta betala för att kråkorna utanför rutan ska få ett lite varmare klimat. Ta upp frågan med styrelsen i din BRF redan i dag.

Fönsterbyte går snabbt i en BRF

Många kanske tror att det är krångligt att byta fönster i er BRF, och drar sig för att ta tag i saken. I själva verket sker ett fönsterbyte på bara några dagar, och innebär sällan någon långdragen plåga för de boende i huset. Väljer ni att byta alla fönster på en gång kan ni dessutom räkna med att bytet sker så effektivt som möjligt.

Begär in offerter från flera olika hantverkare som utför fönsterbyte, och be även en energikonsult räkna på husets uppvärmningskostnader. Det kan finnas många rara kronor att spara om ni får lite tätare fönster. Husets ventilation kan behöva ses över i samma veva.