Kategorier
Badrum

Så lyckas du som bor på Lidingö med badrumsrenoveringen

En badrumsrenovering på Lidingö kräver noga planering och även rätt sorts hantverkare. Här får du tips om hur du ska göra för att lyckas med renoveringen.

Det första du ska göra när du ska renovera badrummet är att göra upp en budget. Då blir det mycket lättare att planera och välja material och inredning. Utan en budget är det annars lätt att kostnaderna springer iväg då det även finns exklusiva designade badkar, blandare, handmålat kakel, guldmosaik med mera.

En badrumsrenovering är inget projekt som ska planeras i all hast. För att det ska bli bra måste man ta lång tid på sig att fundera över hur man vill att badrummet ska bli. Det underlättar även om du mäter upp badrummet och ritar en enkel skiss på ett vanligt papper. Då blir det mycket enklare att bedöma vad som får plats och hur man praktiskt kan inreda badrummet på bästa sätt. Behöver du inspiration kan du läsa inredningstidningar eller besöka en butik för badrumsinredning.

Så hittar du rätt sorts hantverkare till badrumsrenoveringen

Ska du renovera ditt badrum på Lidingö ska du ta hjälp av våtrumscertifierade hantverkare. Detta för att vara säker på att arbetet utförs på rätt sätt men även för att ditt försäkringsbolag kräver detta. Använder man sig av andra hantverkare och det senare uppstår ett försäkringsärende, kan det bli svårt att få ersättning från försäkringsbolaget. Då en badrumsrenovering inte sällan involverar rörmokare, elektriker, plattsättare och målare brukar det vara enklast att använda sig av totalentreprenad.

En annan fördel med totalentreprenad är att renoveringen brukar gå snabbare, samt bli billigare. Men det är viktigt att den firma man anlitar är erfaren och är experter på att renovera badrum. Därför ska du alltid ta referenser och även kontrollera dessa. Det kan även vara bra att googla företagsnamnet för att se om det kommer upp några varningar.